Cum folosești (cu adevărat) eficient touchpad-ul unui laptop [productivity shit]

Touchpad-ul e chestia aia mare și dreptunghiulară de la laptop pe care nimeni nu o folosește pentru că fie e prost făcută, fie are un suport software slab.

Recent m-am lovit de o combinație care mi-a compromis plăcerea de a folosi touchpad-ul așa cum îmi plăcea, cu tweak-urile mele mele obsedate de productivitate. Aveam fiecare tap, fiecare gest pus să îndeplinească o funcție specifică, așa cum am considerat eu că e cel mai ușor și cel mai rapid de folosit. Dar Lenovo + Synaptics + Windows 10 a fost combinația care mi-a distrus acțiunile cu care eram obișnuit.

citeste mai departe

Cel mai bun program de descărcat poze de pe Flickr

Cum toată lumea e mega încântată de noul Google Photos (am auzit oameni bucuroși în 2015 pentru sortarea cronologică) și mulți își țin pozele și pe alte site-uri, se vor căuta probabil soluții de migrare.

Eu unul rămân utilizator fidel Flickr, cu toate bubele lui, dar cu ocazia asta mi-am pus o parte din fotografii și pe Google Photos. Din două motive: slideshow-uri pentru Chromecast și creațiile automate.

citeste mai departe

Chromecast controlat prin telecomandă

Cel mai nou update de firmware pentru Chromecast rezolvă unul din cele mai importante neajunsuri pe care i le găseam acestui mic dar versatil stick de streaming: suportul pentru telecomandă.

Pentru a putea fi controlat prin telecomandă, Chromecast trebuia să extindă suportul HDMI-CEC (protocolul care permite comunicarea mai multor device-uri legate prin HDMI). Avea și până acum suport pentru această funcție dar doar pentru pornirea și oprirea automată. De exemplu, când conectai o aplicație de pe telefon, tabletă sau calculator la Chromecast, acesta putea să pornească sau să schimbe automat intrarea televizorului.

citeste mai departe

Productivitate cu IFTTT

Recunosc, sunt un freak al productivitatii. Si din lipsa de timp si din obsesia de a face cat mai multe si cat mai repede, am cautat intotdeauna mijloace prin care sa fac mai rapid si mai usor in special task-urile repetitive. Drept dovada ca si in concediu tot cu asta ma ocup.

Obsesia asta a productivitatii s-a concentrat in ultimii ani in doua directii. Pe de o parte task-urile online, pentru care folosesc doar servicii si aplicatii online, pe de alta parte task-urile mobile, pentru care incerc sa cresc cat mai mult productivitatea pe device-urile mobile. De exemplu, dupa o zi de lucru la birou, cand mai am de lucru si de acasa, prefer sa fac task-urile respective de pe tableta. Dintr-un motiv mai putin relevant mi se pare mai relaxant sa lucrez pe tableta, decat cu laptopul in brate.

citeste mai departe

Cu ajutorul catorva extensii, twitter.com e cel mai bun client de Twitter (update)

logo-twitter

Toti clientii de Twitter sug la anumite capitole. Fiecare are una sau mai multe hibe suficient de importante ca sa ma nemultumeasca. Inclusiv preaslavitul TweetDeck care trebuia neaparat dezvoltat in Adobe Air.

Daca nu te deranjeaza sa-l tii deschis in browser non-stop (Pinned tab), twitter.com se poate dovedi cel mai bun client de Twitter. Stiu, fiind site-ul oficial e impropriu spus client. Dar cu ajutorul unor extensii, twitter.com poate elimina nevoia vreunui client.

citeste mai departe

Acces rapid la functiile importante in Google Chrome

Extinderea suprafeţei utile este unul din aspectele pe care le apreciez la Google Chrome. Cu cât mai mult spaţiu pentru paginile propriu-zise, cu atât mai bine. Există însă şi unele dezavantaje care reies din această abordare. Unul din aceste dezavantaje este faptul că accesul la anumite funcţii nu se mai face la fel de rapid.

citeste mai departe