12% din utilizatorii de Vista dezactiveaza UAC

UAC, pentru cei care nu stiu terminologia, este asa-numitul User Access Control, acel sistem enervant care, in numele securitatii sporite, te streseaza cu un ecran intunecat si o casuta care iti cere sa confirmi o anumita actiune.

Un studiu recent spune ca 12 procente din cei care au Vista au dezactivat UAC-ul. Un procent destul de mic, tinand cont de cat de stresanta este aceasta facilitate.

Acum intrebarea e, ceilalti, 88% oare de ce nu au dezactivat-o? Din convingere ca UAC contribuie la securitatea sistemului sau pur si simplu ca nu stiu cum sa o dezactiveze. Eu cred ca majoritatea celor care au UAC-ul activat, nu stiu sa-l dezactiveze. Daca ar sti, procentul ar fi mult mai mare decat acest 12%.

4 thoughts on “12% din utilizatorii de Vista dezactiveaza UAC”

  1. Asa este Mihai, cei mai multi nu stiu cum sa o dezactiveze, nici eu nu am dezactivat-o, cred ca inca nu m-a enervat destul :). Oare windows-ul chiar nu poate sa faca diferenta intre un serviciu pe care l-ai pornit dand click pe un buton si un serviciu pornit de un virus? Nu l-am vazut sa ma intrebe vreodata fara ca eu sa dau click pe ceva, sa instalez ceva. Atunci care e rostul sa te mai intrebe daca esti de acord cand tu ai pornit programul respectiv. E ca si cum ar zice “Vrei sa blochez ce ai inceput?”…

  2. Ma enerveaza mult Vista, dar nu pot sa ma m-ai las de el si stiti cum e vorba e bun dar si nebun. Da intradevar vreau sa stiu mai multe despre vista, activari si dezactivari si nu are cine sa ma invete.

    Un exemplu foarte mare: eu lucrez cu Mozilla Firefox 3 Beta 5 si in timp ce lucrez cu mozila se deschid pagini cu reclame instantaneu de la internet explorer, m-au inebunit de cap si nu stiu ce sa fac.

    Si inca o intrebare va rog mult, la ce foloseste Sync Center si cum se dezactiveaza ?

    Va multumesc mult.

  3. CleiielC, ar trebui sa iti instalezi un antivirus bun (kaspersky, nod32, etc.). Sync Center, dupa nume cred ca este un serviciu de sincronizare cu un server web. Cum ar fi Outlook care se poate sincroniza cu Google Calendar. De dezactivat nu stiu cum se dezactiveaza, nu m-am uitat.

  4. ptr Daniel: Sync Center este folosit ptr a conecta si a sincroniza alte dispozitive la windows vista. Este un fel de ActiveSync de la vechiul XP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *