Apple Watch este încă o oportunitate pentru creatorii de conținut

Sunt deja multe de spus despre Apple Watch dar și mai multe semne de întrebare. Un aspect care mi se pare însă foarte clar este că acesta va constitui o provocare și o oportunitate în același timp pentru noi, creatorii de conținut. Pentru că da, se va consuma conținut și pe Apple Watch.

Am citit recent despre cum va aborda Flipboard problema. Materialele vor fi prezentate pe ceas într-o variantă scurtă, probabil un rezumat, iar pentru cei care vor dori să citească întregul articol se va folosi funcția Handoff din iOS pentru a pasa link-ul și deschide pagina cu materialul complet pe iPhone.

Mi se pare o abordare excelentă care ține cont de faptul că majoritatea normală a oamenilor nu vor sta să citească materiale ample pe ecranul ceasului. Și, în același timp, va fi comod pentru utilizator să aibă cele mai importante titluri la îndemână (la propriu).

Așa ceva cred că ar trebui să facem și cei care creăm conținut. O aplicație care să trimită pe smartwatch un rezumat sau doar titlurile articolelor, cu trimitere opțională către un device cu ecran mai mare. Și, dintr-o dată, nu mi se mai pare atât de incomodă dependența smartwatch-ului de telefon sau tabletă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *