Asus O!Play HD2 Media Player

Asus O!Play HD2 Media Player Ne-a venit la test o jucărie foarte interesantă de la Asus, prezentată iniţial la CeBIT 2010. Se numeşte O!Play HD2 Media Player şi este exact asta: un media player pentru televizoare HD. Este practic o cutie care te scuteşte de conectarea calculatorului la televizor.

Singrul minus majos pe care i l-am gasit la o butonare rapidă este lipsa harddisk-ului. Aşa se poartă pe segmentul astă – renunţi la HDD pentru a scădea preţul media player-ului. Din fericire, Asus O!Play HD2 Media Player poate găzdui un harddisk intern.

[ad#ad-1]

În lipsa unui harddisk intern, posibilităţile de conectare în vederea redării sunt:

  • HDD extern prin eSATA
  • Stick de memorie (USB 3.0)
  • retea (DLNA)
  • card de memorie

Am folosit până acum două dintre conexiuni. Am redat câte un film de pe un stick USB şi reţea. Pentru reţea, am conectat media player-ul la router şi am putut reda atât de pe desktop, prin fir, cât şi de pe laptop, wireless.

Asus O!Play HD2 Media Player (1) Asus O!Play HD2 Media Player (2) Asus O!Play HD2 Media Player (3) Asus O!Play HD2 Media Player (4)

[ad#ad-0]

Meniul este OK. E intuitiv dar nu straluceşte nici ca desing, nici ca funcţionalitate. Cu file manager-ul oferit poţi să intri pe dispozitivele conectate şi să redai conţinutul multimedia. Alternativ, poţi folosi componentele dedicate din meniu pentru filme, muzică şi imagini.

Odată conectat la reţea, poţi accesa şi Internetul. Nu are un browser să poţi naviga după pofta inimii ci trebuie să te limitezi la opţiunile oferite. Printre acestea se numără Flickr, Picasa, vremea şi posturile de radio online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *