Copycat smartphone, dincolo de patente

surs: doktorgila.wordpress.comLupta pe patente e murdara si are o infima spre deloc legatura cu situatia reala, cand vine smartphone-uri. Niciun producator nu este cu adevarat original si nicio functie nu se poate spune ca a fost 100% a lui. Crezi ca Apple a inventat touchscreen-ul sau aplicatiile de telefon? Nu, dar are meritul de a le fi adus in prim plan.

Nu ma intereseaza absolut deloc cine pe cine da in judecata, cine ce patente are. E politica lor si razboiul lor. Ce ma amuza uneori, scarbeste alteori, este copierea ideilor, nu a tehnologiilor per se.

Sunt nenumarate exemple in acest send dar ma opresc doar la cel mai recent: aplicatiile de comenzi vocale. Cine le dadea importanta inainte de Siri? De ce, dintr-o data, a devenit un nou tel pentru producatorii de telefoane cu Android, dupa ce s-a gandit Apple la asta?

Stiu, nu a inventat, din nou, nimic Apple. Dar a venit cu aceasta abordare noua iar cei din tabara Android fac acum acelasi lucru. De ce nu pot sa vina si ei cu ceva nou, al lor? De ce trebuie sa continue sa mearga pe drumul batatorit de Apple? Faci ce face Apple si pe urma pozezi in victima cand lumea spune ca esti copycat.

Android-ul are nevoie de idei proaspete. Atat Google, cat si partenerii lui trebuie sa preia initiativa acum, cat sunt acolo sus la telefoane, daca nu vor sa arunce prosopul ca la tablete. Altfel, s-ar putea sa se trezeasca prea tarziu, cand utilizatorii vor alege deja originalul.

2 thoughts on “Copycat smartphone, dincolo de patente”

  1. Nu as alege niciodata originalul (adica Apple). Android-ul nu e 100% soft liber, dar este oricum mult mai liber decat Apple. Ia-ti un telefon si pune-ti sunet de apel un mp3 care nu e luat prin iShit-ul lor de site. Cool, nu? Adobe sucks more than Apple which sucks more than Microsoft. Cam asta ar fi ordinea dupa mine cu cele mai 3 evil companii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *