De ce este bine sa faca unii hardware-ul si altii software-ul

Cu riscul de a spune lumea ca sunt fan Google, recunosc ca-mi place Android si ca il consider cel mai bun sistem de operare pentru telefoane la ora actuala. Cel putin pana apare Windows Phone 7 desi sunt aproape convins ca Microsoft nu va reusi prinda din urma concurenta de la prima incercare.

Google Android este cel mai bun sprijin al ideii de specializare a producatorilor din punct de vedere hardware si software. Desi Google sustine ca nu este o “software company”, a facut o treaba foarte buna in cazul lui Android. Mult mai buna oricum decat au facut-o pana acum producatorii de telefoane, spre exemplu.

[ad#ad-1]

Si sunt foarte multe exemle de producatori care fac un hardware bun dar un software prost. Nu doar producatorii de telefoane s-au dovedit de multe ori incompetenti cand a venit vorba de sistemul de operare si aplicatii. La fel este si cazul multor producatori de playere MP3, de tunere TV etc.  Tragand linie, imi este clar ca producatorii de hardware ar trebuie sa foloseasca un software facut de o companie de software.

Revenind la Android si la ideea mea fixa, iau ca exemplu telefoanele Samsung si LG. Am avut intodeauna rezerve fata de telefoanele acestor producatori, tocmai din cauza software-ului. De cand au lansat terminale cu Android, atat Samsung, cat si LG imi par dintr-o data mult mai interesanti. Si asta pentru ca stiu ce inseamna Google Android si recunosc rapid un produs/hardware bun.

Ce vreau sa spun este ca mi-ar placea sa vad, in unele domenii (in special la telefoane dar nu numai), producatori exclusiv de hardware si producatori exclusiv de software. Pentru ca cei de hardware pot face un produs bun, iar cei de software le pot oferi un software bun. Si toata lumea are de castigat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *