De ce mi-e lehamite de o (mare) parte a turismului romanesc

Varinata scurta

Pentru ca cei care fac turism nu stiu sa gandesca in perspectia, vor sa scoata parleala acum si nu-i intereseaza ce repercursiuni vor fi pe viitor.

Varianta lunga

Vrei sa pleci la munte. Cu trenul, ca n-ai chef sa pierzi o zi cautand un loc de parcare si doar ne ducem sa ne relaxam. Unde poti sa ajungi relativ repede cu trenul din Bucuresti? Pe Valea Prahovei, evident.

[ad#ad-1]

Te apuci sa cauti din timp. Cu doua saptamani inainte. Vorbesti cu gazda care-ti spune ca o camera costa 60 de lei si ca trebuie sa platesti avansul cu o saptamana inainte.

Cu o saptamana inainte o suni sa o intrebi de cont, ca sa-i virezi avansul. La care ti se spune: pai, stiti, nu mai avem camere de 60 de lei, doar de 80 si 90. Asta dupa ce cu o saptamana inainte ai vorbit si totul era ok.

Ce sa faci, ca iarna, pe Valea Prahovei, nu mai gasesti nicio camera libera cu o saptamana inainte. Hai sa ne calcam pe orgoliu si sa facem pe plac sarlatanilor. Si-i zici: bine, fie, dati-mi contul sa va virez avansul. La care ea: pai nu, ca noi nu lucram cu banca; trimiteti banii prin posta.

Si asa cred ei ca fac turism, furand si de la tine, si de la stat. Si de aia se duc romanii la greci: pentru ca te trateaza ca pe un turist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *