Gmail Gadgets, Gmail everything

Gmail are la Settings o sectiune numita Labs in care, cei de la Google, tot adauga diverse functii la anumite intervale de timp. Printre acestea, recent, a aparut o functie numita Add any gadget by URL. Ce inseamna asta? Pai inseamna ca poti adauga in Gmail gadgeturi (mai corect spus widget-uri) de la orice alte site-uri.

De exemplu, unul dintre primele gadget-uri pentru Gmail facute de alt site este cel al calendarului online Remeber The Milk.  Cei care folosesc acest serviciu, isi vor putea afisa insemnarile, intalnirile, sarcinile de pe Remember The Milk etc direct in sidebar-ul din Gmail. Mai multe informatii despre acest gadget pentru Gmail aici.

Si mai importanta este privirea de ansamblu asupra acestei functii. Practic, Google aduce astfel suport pentru gadgeturi asa cum Firefox suporta addon-uri. Daca le reuseste, nu peste mult timp Gmail va fi o platforma pentru orice serviciu online, nu doar un client de mail.

In aceeasi ordine de idei, exista un addon pentru Firefox care se numeste Integrated GMail. Acesta face din Gmail un centru de control in care poti avea acces la cele mai importante servicii Goolge de la Calendar, la Picasa sau Reader.

One thought on “Gmail Gadgets, Gmail everything”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *