Microsoft insista pe desktop search

Una dintre cele mai importante functii din Windows Vista este desktop search-ul, acel sistem care in urma indexarii continue a fisierelor de pe harddisk furnizeaza rezultatele cautatilor aproape instantaneu. In afara de partea cu consumul de resurse functia de cautare din Windows Vista este destul de bine implementata, in special accesul la aceasta prin casutele de cautare din meniu Start si din orice fereastra de Windows Explorer.

In practica, din ce am vazut, sunt foarte putini cei care folosesc cautarea in Windows Vista. Si aici intervine iar chestia cu adaptarea utilizatorului obisnuit si invatarea facilitatilor noi.

Cu toate astea, Microsoft lucreaza in continuarea la imbunatatirea sistemului de cautare din Windows Vista. Acesta este si motivul pentru care a lansat un Preview al viitoarei versiuni, Windows Search 4.0.

Din lista de noutati mi-au atrs atentia doua aspecte: faptul ca aceasta versiune merge si pe Windows XP (desi ma indoiesc ca fanii XP-ului vor instala una din functiile pe care nu dau doi bani in Vista) si suportul pentru fisiere criptate.

Windows Search 4.0 poate fi descarcat de aici.

2 thoughts on “Microsoft insista pe desktop search”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *