MxHost (P)

În condiţiile în care există o adevărată inflaţie de oferte pentru găzduirea şi înregistrarea domeniilor web, companiile care oferă acest gen de servicii trebuie să facă eforturi pentru a se diferenţia şi a ieşi în faţă. Iar acest lucru, dincolo de preţuri şi calitatea serviciilor (incluzând aici şi suportul tehnic), se poate realiza prin numărul şi utilitatea facilităţilor oferite.

Şi luăm MxHost .ro ca studiu de caz.

mxhost

Prezentarea serviciilor

Primul lucru la care te uiţi când intri pe site-ul unei companii care oferă servicii de înregistrare domenii şi găzduire este oferta. Vrei să vezi ce includ pachetele de servicii şi la ce preţ.

Pe MxHost.ro, găseşti oferta în secţiunea Gazduire Website.  Pagina este practic împărţită în două: partea de sus conţine ofertele actuale, iar puţin mai jos sunt pachetele de găzduire. Pentru fiecare platformă (Windows şi Linux) sunt disponibile câte 5 pachete. În funcţie de complexitatea site-ului tău şi traficul realizat, poţi alege un pachet mai ieftin sau mai scump.

mxhost - gazduire website

Din propria experienţă şi relatările prietenilor sunt recomandate serverele pe Linux pentru stabilitatea şi fiabilitatea superioară.

Comanda

O dată ce te-ai hotărât asupra pachetului de care ai nevoie, foloseşti butonul “Comanda acum” pentru a realiza comanda online. De aici vei urma un “wizard“ care începe cu alegerea domeniului şi se încheie cu plata serviciilor alese.

Plata se poate realiza inclusiv prin card sau PayPal. Astfel, întreaga operaţiune se realizează exclusiv din faţa calculatorului.

ÃŽnregistrarea domeniului

Pe MxHost poţi să verifici dacă domeniul dorit este liber printr-o simplă căutare. Aceasta îţi va arăta dacă domeniul este disponibil pe .ro, .com, .net, .org etc. iar tu nu trebuie decât să alegi opţiunea dorită. Urmează configurarea nameserverelor, confirmarea comenzii şi plata.

Tot de aici poţi să transferi alt domeniu la MxHost.

mxhost - inregistrare domenii

Nu ştiu dacă e datorită faptului că am o oarecare experienţă în înregistrarea domeniilor şi alegerea pachetelor de găzduire, dar mie unuia mi s-a părut foarte simplu întregul proces de la consultarea ofertei, la înregistrarea domeniului şi comanda pachetului de găzduire. Şi nu spun asta pentru că aşa dă bine într-un advertorial ci pentru că aşa este.

Cred că un rol important îl are designul site-ului, foarte aerisit şi “2.0 like”. Una peste alta, MxHost.ro este unul dintre cele mai bine construite site-uri din .ro care oferă servicii de găzduire şi înregistrare domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *