Noapte buna, Google Reader

Google Reader Fluid IconGoogle Reader este pentru bloggeri, jurnalisti si orice utilizatori interesati de noutati in general, cum este Codul Penal pentru procurori.

La mine in browser, Google Reader sta deschis non stop intr-un tab pinned, la care trec imediat cum apar posturi noi. Deformare profesionala. Fiind asadar utilizator inrait de prin 2005, imi dau usor seama unde scartaie Google Reader.

Lista mea de slabiciuni ale lui Google Reader include urmatoarele:

 1. De un an sau doi nu prea a mai fost bagat in seama de Google. Nu tu functii noi, nu tu cosmetizari. De cateva saptamani de cand au lansat Google+, nu au bagat nici macar o functie de dat share direct, cum poti sa faci pe Twitter, Facebook si alte retele.
 2. Nu exista inca un filtru care sa grupeze toate stirile care trateaza acelasi subiect, sa nu le mai citesti de zeci de ori, pe feed-uri diferite. Nici n-ar fi mare filosofie. Tehnologia exista deja in Google News si Newspond.
 3. Sort by magic nu prea e magic. Aceasta optiune ar trebui sa sorteze automat posturile, Google Reader ‘”intuind” subiectele care te intereseaza si care sunt foarte populare in randul altor utilizatori. In realitatea, posturile aduse in fata nu sunt deloc asa interesante. Cel putin o mare parte dintre ele.
 4. Recomandarile sufera de aceeasi problema ca la punctul 3: functioneaza prost. Pe de o parte imi recomanda posturi ale unor site-uri din domenii care nu ma intereseaza absolut deloc si nu am niciun site asemanator adaugat. Pe de alta parte, imi sugereaza posturi si site-uri pe care le am deja adaugate.
 5. Suportul offline a disparut de cand a fost ingropat Gears. Au promis acum vreo doi ani ca va exista o functie similara mult mai buna “in curand”. Inca n-a aparut.
 6. In septembrie 2009 au demarat un proiect prin care le cereau utilizatorilor sa sugereze functii noi. Nu doar ca nicio functie ceruta de useri nu a fost implementata dar intregul continut a fost sters.

[ad#ad-1]

Faptul ca Google nu mai baga deloc in seama Reader-ul ma face sa cred ca inginerii de acolo (printre care se numara si un roman, Mihai Parparita) au fost deja repartizati pe alte proiecte.

Acum ar fi momentul potrivit pentru un startup care sa vina cu inovatii si idei interesante, care sa profite de pe urma faptului ca Google s-a culcat pe o ureche cum au facut anterior si Microsoft cu Internet Explorer si altii.

3 thoughts on “Noapte buna, Google Reader”

 1. Mihai Parparita chiar a plecat de cel puțin un an, din proprie inițiativă, și acum lucrează la Chrome.
  Din păcate nici un start-up nu prea arată interes pe zona asta de feed reading, majoritatea fie se axează pe Twitter, fie lansează produse pentru tablete.
  A, È™i despre sort by magic & recommendations, ce pot spune… cel care le-a realizat în starea asta deplorabilă ar trebui concediat…

 2. Pai sa nu uitam vorbele spuse de alti, cum ar fi GOOGLE a prins viata intr-un garaj. Deci ar fi posibil ca si acum sa o ia de la capat. 🙂

  Eu am inceput de acasa si nu imi merge asa de bine 🙂
  Replay: http://shared.tk

  Liviu adaugi te rog in lista ta de mess id-ul meu (tunetu_adrian) ca vreau sa vorbim daca esti interesat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *