Noi, prostii, cumparam telefoane inteligente

Av5mPxiCMAAXEJYLumea este plina de prosti. Ca mine, ca tine si ca altii. Pentru ca daca prosti n-ar fi, nici vanzarile n-ar merge. Prostii cumpara. Prostii cu bani multi cumpara mult. Asa ajung sa se vanda produse care, intr-o lume ideala, cu o piata ideala si oameni cu capul pe umeri, ar trebui penalizate imediat, iar producatorii trimisi sa-si invete bine lectia inainte de a-si mai arata fata. 

Dar cum traim intr-o astfel de lume, la noi lucrurile sunt simple: de-o parte prostii care cumpara, de alta desteptii care vand. Fara niciun drept de apel.

Desteptii care vand, si aici vorbesc doar despre smartphone-uri, exista pentru ca noi, prostii, suntem multi. Si n-o sa moara niciun destept de foame cand se rascoala un singur prost, asa ca mine acum.

Noi, prostii care dam bani multi pe telefoane. Noi, prostii care schimbam telefoanele ca surprizele de la guma Turbo. Noi, prostii care ne multumim cu putin cand platim mult. Noi, prostii care ne excitam cand citim despre un telefon nou sau o noua versiune de Android ori iOS, mai putin Windows Phone deocamdata. Noi, prostii, tinem in spate o industrie de miliarde de dolari. Acesta este rolul nostru in piata.

Altfel nu-mi explic cum:

  • salivam la o reclama care ne vinde o iluzie
  • cascam ochii cat cepele la o banala functie software vanduta ca o idee revolutionara
  • nu tragem pe nimeni de urechi cand un telefon pe care dai peste 2.500 de lei are probleme cu modulul wireless sau se restarteaza in timp ce vorbesti
  • am invatat sa punem telefonul la incarcat in fiecare seara, sau chiar mai des
  • inghitim in sec cand ni se spune ca nu pupam update-uri de OS, nici macar contra cost, ca la PC-uri
  • habar n-avem ce drepturi acordam unei aplicatii cand o instalam
  • protejam ecrane Gorilla Glass cu folie de plastic
  • iar fifi comenteaza pe Facebook: "am samsung s3 e super mai frumos decat s2, mai finut.".

Nu sunt revoltat. Doar resemnat. Pentru ca sunt la fel de prost ca inainte sa scriu acest post si la fel de pasionat de tehnologie. Inclusiv smartphone-uri.

4 thoughts on “Noi, prostii, cumparam telefoane inteligente”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *