Noul viewer de imagini de la Facebook – dupa o reteta Google, cu ceva arome noi

Facebook stie sa ia ce e bun de la altii, asa cum si altii au luat ce era bun de la Facebook. Noul viewer de imagini pe care Facebook a inceput sa-l activeze pentru un numar mare de utilizatori este evident inspirat de la functia similara din Google+. Evident pentru cei care au intrat macar o data si pe Google+.

In online nu e cu patente. Nu vine Google sa te dea in judecata ca ii folosesti patentele fara drept. Poti sa te inspiri de la oricine. Si Facebook a luat ce era mai bun la Google+: viewer-ul de imagini. Spre lauda lor, cei de la Facebook nu l-au copiat pur si simplu. Au luat ideea si au adus si imbunatatiri.

facebook-new-viewer-0

Looking Good

Strict vizual, imi place mai mult noul viewer. Imaginile sunt mai mari si nu mai e un chin sa navighezi intr-un albun foto.

Screen estate

Este wide, cum sunt si majoritatea ecranelor de laptop, monitoarelor si tabletelor. Cu alte cuvinte ocupa mult mai eficient spatiul de pe ecran.

Comentarii vizibile

Mutarea comentariilor in dreapta pozei le face mai vizibile pentru ca nu mai trebuie sa dai scroll pentru a ajunge la ele. Este adevarat ca vei face scroll in frame pentru a vedea toate comentariile. Dar macar le vezi pe primele fara sa dai scroll, cum era inainte, cand erau sub poza.

In Google+ trebuie sa dai click pe un buton pentru a afisa casuta in care vei comenta. In noul viewer  Facebook aceasta este vizbila in mod implicit. Avantaj Facebook.

Noul viewer de imagini FacebookViewer-ul de imagini Google+

Ergonomie

Coloana din dreapta nu contine doar comentariile ci toate functiile existente de la Like si Tag pana la rotirea sau descarcarea pozelor. Cursorul tau nu va pleca din coloana dreapta, decat pentru a trece la alta poza.

Totul e bine cand o noua functie multumeste si utilizatorul si proprietarul. Iar noul viewer de imagini, pe langa cele enumerate de mine mai sus, ofera un plasament mult mai bun pentru reclame. Credeati ca Facebook se gandeste doar la voi?

Una peste alta, imi place noul viewer de imagini din Facebook si mi se pare una dintre cele mai bine gandite modificari facute in ultima vreme. Asadar, Like.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *