Partea utila a Facebook-ului: listele de interese

Facebook nu este o pierdere timp, daca faci si altceva decat sa pierzi tmpul. Nicio retea sociala nu este (doar) o pierdere de timp daca scopul tau nu este de a pierde vremea. Intr-un fel sau altul, orice retea sociala este o sursa eficienta de informare, daca o folosesti cum trebuie.

Facebook a lansat recent listele de interese. Acestea difera de listele de pana acum prin doua aspecte:

1. poti sa adaugi si pagini, pe langa indivizi;

2. poti adauga pagini fara sa dai like si oameni fara ca macar sa dai Subscribe (evident vor fivizibile doar posturile publice).

interests1Aceste facilitati iti dau posibilitatea de a-ti crea liste de interese pe domeniile de care esti interesat, adaugand pagini si persoane pe care le consideri relevante pentru interesul tau.

Aceste liste le poti seta sa fie private sau publice. In cazul in care optezi sa creezi o lista publica, oricine se poate abona la ea si urmari update-urile care apa in acea lista. O lista publica cu un numar mare de subscriberi poate fi un bun intrument de promovare.

Din pacate, accesarea listelor de interese este ingreunata de incapatanarea Facebook de a afisa in coloana din stanga doar cateva din listele create. Cand ai mai multe liste trebuie sa intri mai intai in pagina care afiseaza toate listele de interese si abia apoi sa dai click pe lista dorita. Singura posibilitate de a tine afistae in permanenta listele de interese este de a le adauga la favorite din pagina sus-amintita.

interests2

Va recomand sa incercati listele de interese pe Facebook. Nu vor inlocui prea curand RSS-ul dar sunt un mijloc comod si mai ales usor de digerat de toata lumea pentru filtrarea informatiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *