ReadBurner, un agregator RSS care face ce ar fi trebuit sa faca Google

ReadBurner este un serviciu care incearca sa grupeze si sa ordoneze cele mai importante subiecte/stiri dintr-o anumita perioada de timp (o zi, o saptamana, infinit). Nu este primul care isi propune asta, insa este primul care se bazeaza pe Google Reder, cel mai popular client RSS online la actuala si probabil in urmatorii 5 ani. Mai precis se bazeaza pe functia Share din Google Reader. Prin aceasta utilizatorii au pot impartasi cunoscutilor subiectele pe care le considera interesante.

Ca un astfel de serviciu sa fie relevant, adica subiectele din fruntea listei sa fie cu adevarat cele mai populare, functia Share din Google Reader trebuie sa fie la randui ei relevanta. Ceea ce nu cred ca este cazul. Cati utilizatori stau sa dea Share la stirile din Google Reader? Eu unul nu ma obosesc. E mai simplu sa trimit un link. Sau nu?

In al doilea rand, ca sa fie relevant, ReadBurner trebuie sa aibe o baza cat mai mare de liste de Share din Google Reader. Ceea ce nu este cazul la momentul actual. De exemplu, cel mai popular subiect din ultima saptamana a fost share-uit de 62 de utilizatori. 62 de hit-uri intr-o saptamana nu sunt suficiente pentru relevanta unui subiect.

De vina este sistemul de adaugare a listelor de Share.  Largirea bazei de utilizatori se bazeaza pe aportul individual si manual al utilizatorilor. Adica daca vrei ca lista ta de Share din Google Reader sa fie luata in calcul de ReadBurner trebuie sa intri pe site, sa dai click pe Burn your Linkblog si sa introduci fluxul RSS pentru sectiunea Your Shared Items din Google Reader. Cu cat mai mare este numaul listelor de Share luate in calcul de ReadBurner, cu atat este mai relevanta ierarhia subiectelor.

Din cauza asta spun ca o astfel de facilitate ar fi mult mai relevanta si chiar utila daca ar fi servita chiar de Google Reader. Pentru simplul motiv ca listele cu subiectele share-uite ar fi indexate automat de Google.

readburner

4 thoughts on “ReadBurner, un agregator RSS care face ce ar fi trebuit sa faca Google”

  1. Ce ma intereseaza la un RSS reader este functionalitatea si usurinta in utilizare. Eu folosesc exclusiv extensia Brief pentru Firefox. Este foarte usoara si extrem de bine gandita. Am vazut ca mai e una Wizz RSS parca. Asta a doua are mai multe facilitati. Pe mine ma intereseaza usurinta in utilizare. Incercati Brief si poate o sa va placa… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *