Tot Flickr e numarul 1

M-a suparat foarte tare un post al unui fotograf american, Thomas Hawk, care e de parere ca Flickr “e mort”, in sensul ca e depasit de vremuri si de competitie. De vina pentru asta ar fi Google+ care are intr-adevar un viewer reusit si ofera stocare nelimitata pe Picasa Web pentru imaginile care nu depasesc 2048 pixeli.

Adevarul e ca, desi nu a mai venit cu noutati in ultima vreme din cauza conditiilor nu tocmai bune de la Yahoo, Flickr este si asa mult in fata oricarui alt competitor. Niciun site de photosharing sau retea sociala nu poate rivaliza cu Flickr. Sigur, Facebook se lauda cu mai multe fotografii decat Flickr si e doar o chestiune de tinp pana cand va fi depasit din acest punct de vedere si de Google+.

Welcome to Flickr!

Functia foto a unei retele sociale se opreste la la sharing. Si daca pentru utilizatorul obisnuit de Facebook este suficient, pasionatii de fotografie si fotografii profesionisti au nevoie de mai mult. Si acel mai mult il gasesc pe Flickr:

  • spatiu de stocare si latime de banda nelimitate
  • numeroase functii de organizare si prelucrare – seturi, colectii, tag-uri
  • optiuni de privacy si licentiere a fotografiilor
  • cea mai mare comunitate dezvoltata in jurul fotografiilor – probabil zeci de mii de grupuri

[ad#ad-1]

Flickr constituie in acelasi timp un spatiu de stocare si o retea sociala a pasionatilor de fotografie. Poti apela la Flickr pentru a-ti stoca fotografiile, ca alternativa la propriul harddisk, si iti poti promova cele mai reusite creatii.

25 de dolari pe an este un pret decent pentru ceea ce are de oferit Flickr.

Contul meu de Flick

One thought on “Tot Flickr e numarul 1”

  1. Nu e deloc scump 25 dolari pe an – Si e unul din singurele servicii la care am fost dispus sa platesc sa devin PRO. La Picasa – nu cred ca as fi dat – putin cam rudimentar pentru mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *