Unde e Google in Google Chrome?

M-am jucat azi aproape toata ziua cu Google Chrome, ca orice geek entuziasmat de un browser nou. E dragut, nu stie el prea multe, e rapid (si ca program si la incarcarea paginilor) si ingheata din cand in cand. Insa dincolo de toate aspectele pe care le-am observat si le-am amintit in review-ul de pe go4it.ro despre Google Chrome m-a lovit o intrebare de bun simt: unde e amprenta Google in toata afacerea asta?

Prin amprenta inteleg legatura cu profitul pe care Chrome trebuie sa o faca pentru Google. E clar ca Google nu vrea sa fie producator de software. Chrome e doar un mijloc prin care sa-si puna amprenta si mai clar asupra Internetului la modul general si sa-si impinga in fata propriile servicii. Din cauza asta m-am mirat ca nu am vazut niciun link, niciun shortcut, nimic care sa lege serviciile Google de Chrome.

Cand instalezi sau actualizezi Internet Explorer te trezesti cu link-uri default catre diverse site-uri Micorsoft. Asta ma asteptam sa faca si Google. De fapt, nu e vorba doar de link-uri, ma asteptam ca serviciile lui sa fie cumva legate de browser. Si cand colo, nu am vazut nici macar un link amarat catre Gmail, Calendar, Docs, Picasa, iGoogle sau altele. Oare de ce?

Probabil o sa faca aceasta legatura intr-un viitor update, sau treptat prin diverse mici modificari. Dar daca n-o vor face?

 

Google Chrome
Google Chrome

4 thoughts on “Unde e Google in Google Chrome?”

  1. Cel mai sigur nu o vor face. Ei ofera acum o alternativa, dar care va fi imbunatatita. In mod sigur insa, vor integra anumite functii care sa ne ajute sa folosim mai usor site-urile Google. Eu acum ma gandesc la un simplu mini Picasa uploader integrat. Anyway… seara buna!

  2. Sunt prea profesionisti ca sa faca o astfel de magarie… Oricum serviciile de care mentionai apar daca dai 2 click-uri chiar pe pagina ggle 🙂 asa ca nu-i nevoie sa se complice oamenii… Momentan in versiunea beta tot or sa apara bug-uri… Sunt curios cum va fi cad vor fi implementate si extensiile.

  3. sunt discreti si tocmai prin asta castiga. Nu-ti arunca publicitate in fata, ostentativ, cum face Yahoo. Iar profitul? Am inteles ca Google Chrome se conecteaza de cateva sute de ori pe ora la serverele lor. De ce? Ca sa trimita info despre tine, cel care utilizezi browser-ul. Ce poate fi mai valoros decat aceasta info :)?

  4. Zilele acestea, cu mare tam-tam, atât în presa scrisă, cât şi la TV i s-a făcut o grămadă de “reclamă” noului browser de la Google. S-au scris multe. Una dintre cele mai întâlnite poveşti este legată de viteză.
    E drăguţ, simplist si opensource, cu toate că nu e chiar aşa de rapid precum se zvonea. Ce e de lăudat: interfaţa minimalistă, deloc stufoasă, poate ca nu chiar aşa de intuitiva, dar trebuie să accept că este o primă versiune, ce cu siguranţă se va îmbunătăţii. Nu mi-a plăcut senzaţia de gol, austeritate, lipsit parcă de cele necesare ca să te simţi comod folosindu-l. Îi voi mai da o şansă, ca e doar la versiunea beta…
    Am gasit un site interesant http://www.onestore.ro gasiti informatii referitor la produse noi aparute .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *